Rakétákkal lőtték a várost a felkelők

nk20150612
Nem kímélte Szaud-Arábia a páratlan UNESCO világörökség várost. Mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak egy ház romjai között a jemeni fővárosban, Szanaában 2015. június 12-én, miután a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség újabb légicsapást mért a síita húszi felkelők állásaira.
Vágólapra másolva!
Lakónegyedet lőttek Jemenben a húszi felkelők, sokan meghaltak és több mint százan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Rakétákkal és gránátokkal lőtték Jemen második legnagyobb városa, Áden egyik lakónegyedét vasárnap a síita húszi felkelők, a támadásban legkevesebb negyvenhárman meghaltak és több mint százan megsebesültek. Az áldozatok többsége polgári lakos.

Júniusban a jemeni fővárosban, Szanaában mértek légi csapást a síita húszi felkelők állásaira Forrás: AFP/Mohammed Huwais

Az utóbbi napokban a húszi felkelők súlyos vereséget szenvedtek az előlük Szaúd-Arábiába menekült Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök erőitől. A kormányerők pénteken jelentették be, hogy felszabadították a húszi lázadók megszállása alól Ádent.

Korábban, csütörtökön vált ismertté, hogy

a háború kezdete óta először visszatért Jemenbe Hádi kormányának néhány minisztere.

Mindnyájan Ádenbe érkeztek. A város egy részét előző nap foglalták vissza jemeni kormányerők a síita húszi lázadóktól.

A város néhány kerületét azonban továbbra is ellenőrzésük alatt tartják a húszik, és vasárnap a kormányerők folytatták az ádeni negyedek megtisztítását célzó hadműveletet. Az arab-félszigeti országban hónapok óta harcolnak az Irán támogatását élvező síita lázadók a jemeni elnök erőivel.