Öt másodperc alatt legyőzte a pekingi rendőrség a spártai harcosokat

"Spartan warriors" march through Beijing to promote salad China Chinese Beijing Sparta Spartan warrior foreign model SQUARE FORMAT
In this handout picture, half-naked male foreign models dressed in costumes of Spartan warriors march along a street during an anniversary promotional campaign by Chinese O2O salad provider Sweetie Salad in Beijing, China, 22 July 2015. Beijing's Sanlitun district was invaded by a hundred half-naked male foreign models dressed up as Spartacus warriors by a local eatery for a promotional event on Wednesday (22 July 2015). Many pictures were taken and put online by bemused passersby. It was all fun and games until the local police showed up to break up the party for "obstructing traffic". Perhaps as the result of the heat combined with an overload of testosterone, the army of models seemed to get a bit out-of-hand, and police even ended up wrestling down two Spartans who were little too riled up.
Vágólapra másolva!
Félmeztelen „spártai harcosokkal” reklámozta volna magát az egyik legnagyobb pekingi bevásárlóközpont, de a külföldi modelleket őrizetbe vette a rendőrség a „közrend megsértése” miatt.
Vágólapra másolva!

A szandálba, sortba és köpenybe öltözött modellek nagy sikert arattak a pekingiek körében: mihelyt megjelentek az utcán, azonnal bámulni és fényképezni kezdték őket a járókelők.

Ám ahogy nőtt körülöttük a tömeg, úgy lettek egyre idegesebbek a rendőrök – számolt be a brit Guardian.

A modellek eleinte élvezték a dolgot Forrás: Imaginechina/Stringer

Oszoljanak!

Miután többször is hiába szólították fel a „harcosokat”, hogy vonuljanak vissza, a rendőrök erőszakkal elkezdték oszlatni a tömeget.

A kínai közösségi oldalakra felkerült fotókon látszik, amint földre tepernek két modellt, és többeket őrizetbe is vettek – a számukat nem hozták nyilvánosságra.

„Jóképű spártai harcosok próbálták elfoglalni a kínai fővárost, de öt másodpercen belül legyőzte őket a csodálatos rendőrségünk” – írta az egyik szemtanú.

Bocsánatot kértek

A hivatalos kínai sajtó nem volt ilyen megértő. „Azoknak, akik bármiféle célból parádézni akarnak Kínában, először engedélyt kell kérniük a hatóságoktól” – figyelmeztetett a China Daily.

A megrendelő sem várt ekkora sikert Forrás: Imaginechina/Stringer

A reklámot szervező cég porig alázkodva könyörgött másnap a biztonsági szervek bocsánatáért, és megköszönték a, hogy a „rendőrség segítséget és iránymutatást adott” az esemény alatt.

Mint közleményükben írták, ekkora figyelemre nem számítottak.