Meghalt Tóásó Előd felesége

Tragédia! Meghalt Tóásó Előd felesége Bolíviában
Vágólapra másolva!
Meghalt Bolíviában Tóásó Előd felesége, aki augusztusban jött volna a férje után Magyarországra. A férfi megrendülve fogadta a hírt. 
Vágólapra másolva!

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Tóásó Előd felesége. Maria Elena Fortun de Toasót harmincéves korában érte a halál. Az mno.hu azt írja, hogy az orvosi jelentés szerint egy fertőzés miatt került kórházba, de nem tudtak rajta segíteni.

Tóásó Előd teljesen megrendült felesége halálhírétől, alig tud a tragédiáról beszélni. "Megdöbbentem és megrendültem, teljesen váratlanul ért a hír. Augusztusban tervezte, hogy utánam jön Magyarországra. Erről most nem is tudok többet beszélni" – mondta a Life.hu-nak a férfi, aki a Facebookon fekete profilképet tett fel, jelezve gyászát.

A hozzászólók közül volt, aki úgy vélte,

A börtönben találkoztak

Tóásó Előd a La Paz-i San Pedro börtönben ismerkedett meg Maria Elenával, Guillermo Fortun bolíviai ellenzéki politikus, korábbi belügyminiszter lányával, és még a börtönbüntetése alatt, 2012-ben vette feleségül.

Maria Elena Fortun de Toasó és Tóásó Előd Forrás: Facebook

Tóásó Előd ügye 2009 áprilisában pattant ki Bolíviában, miután kommandósok a Santa Cruz-i Las Américas szállodában rajtaütöttek egy feltételezett terroristasejten, amely állítólag Evo Morales elnök meggyilkolására készült, és az ország erőszakos kettészakítását készítette elő. Az akcióban életét vesztette a bolíviai–magyar–horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardo, az erdélyi magyar Magyarosi Árpád és az ír Michael Dwyer. A hatóságok őrizetbe vették a két túlélőt, köztük Tóásó Elődöt.

A bolíviai médiában egy videó keringett Tóásóék elfogása után. A felvételen kommandósok sietnek szobáról szobára, és fegyvereket találnak szinte minden sarokban. A videón valószínűleg az elfogott Tóásó Előd és Mario Tadic láthatók.

Szijjártó is kiállt az ügy mellett

Az ítélet után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasította Magyarország Bolíviába akkreditált Buenos Aires-i nagykövetét és konzulját, hogy személyesen járjanak el a helyi hatóságoknál annak érdekében, hogy Tóásó Előd mielőbb elhagyhassa az országot.

A magyar férfi végül

a Baptista Szeretetszolgálat segítségével hagyta el Bolíviát.

Letöltötte ugyan a börtönbüntetését, de útlevelét a helyi hatóságok nem adták vissza. A szeretetszolgálat Tóásó Elődöt egy kevéssé forgalmas határátkelőhelyen, a 4650 méteres tengerszint feletti magasságon, csomagok nélkül hozta ki az országból.