Junckert lefagyasztotta Morvai Krisztina

európai parlament ep képviselő aktivitás
Az Európai Parlament által közreadott képen Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője a parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2014. március 13-án.
Vágólapra másolva!
Ezúttal nem Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke osztotta a pofont, mint korábban tette Orbán Viktorral, hanem Morvai Krisztina adott neki - legalábbis a Jobbik listájáról az EP-be jutott képviselő így értékelte, hogy felszólalása után Juncker szóhoz sem jutott.
Vágólapra másolva!

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke úgy megdöbbent Morvai Krisztina felszólalásán, hogy - bár ő következett volna a vitában - meglepetésében nem tudott megszólalni.

Teljesen lefagyott Juncker

Arról, hogy mivel tudta lefagyasztani a máskor kedélyes, viccelődő elnököt a Jobbik listájáról az EP-be jutott politikus, Morvai Krisztina azt írta, arról beszélt, hogy

az EU három pillére a következő: a bankok és a multicégek megrendelik, a politikai hatalom teljesíti, a média eladja az embereknek.

Mivel a hatalom totálisan koncentrált, a fékek és ellensúlyok hiányoznak, óriási az egyének szerepe - folytatta Morvai, aki azt is megjegyezte: talán pont a luxemburgi soros elnökség szereplői között lesz egy olyan bátor és okos fiatal nő vagy férfi, akiben az egész korrupt és velejéig romlott európai uniós rendszer lebuktatóját, leleplezőjét, egy "európai Edward Snowdent" ismer majd meg a világ.

Aki megpofozta Orbánt

Mint arról az Origo is beszámolt, májusban vicceskedve fogadta a kormányfőket Jean-Claude Juncker a rigai csúcson. Aléxisz Cíprasz görög miniszterelnöknek a nyakkendőjét nyomta a nyakához, Orbán Viktort pedig állítólag így köszöntötte: "Salut, dictateur!", azaz "Helló, diktátor!"

Az Európai Bizottság elnöke többször viccelődött már Orbán Viktorral Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

Az EB-elnök viccesen meg is pofozta Orbán Viktort, ami ebben a videóban látható, sőt az üdvözlő szavai ("the dictator is coming") is hallhatók:

A volt luxemburgi miniszterelnök korábban egyszer vicces kézfogásával próbálta zavarba hozni Orbánt.