Felrobbant egy benzinszállító kamion

TOPSHOTS
Smoke comes out of the Skatestraum tunnel after a gasoline trailer carrying around 16 000 liters of gasoline exploded inside the tunnel in Bremanger, Norway July 15 2015.     AFP PHOTO / NTB SCANPIX / DANIEL RESTAD   +++   NORWAY OUT
Füst tör ki az alagútból
Vágólapra másolva!
Felrobbant egy több mint 16 ezer liter benzint szállító tartálykocsi egy norvégiai közúti alagútban. A tenger alatti járatot a robbanás következtében bezúdult víz miatt a beomlás veszélye fenyegeti.
Vágólapra másolva!

A baleset szerdán történt a norvég fővárostól, Oslótól több mint 500 kilométerre északnyugatra fekvő Bremanger települést Rugsundoya szigettel összekötő Skatestraum alagútban, ahonnan óriási fekete füstfelhők szálltak fel a magasba. A robbanásban - amelynek pontos oka egyelőre nem ismeret - senki sem sérült meg.

Füst tör ki az alagútból Forrás: AFP/NTB Scanpix/Daniel Restad

Mivel az 1,9 kilométer hosszú járat 90 méterrel a tenger alatt húzódik, a norvég hatóságok csütörtökön még nem tudták felmérni a keletkezett károkat. Az NTB norvég hírügynökség egyik szóvivője azt mondta, becsléseik szerint jelentősek a veszteségek, de egyelőre nem tudták pontosan megállapítani a károk mértékét. Az alagutat lezárták, és a szóvivő úgy vélte, ez hónapokig így maradhat.