A jövő hétig nem indul újra az amerikai vízumkiadás

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma nem számít arra, hogy a jövő hétig sikerülne elhárítani azt a technikai problémát, amely hátráltatja az amerikai beutazóvízumok kiadását - közölte szerdán a tárca szóvivője Washingtonban.
Vágólapra másolva!

"Minisztériumunk konzuli ügyek irodája továbbra is problémákat tapasztal a vízumkiadási rendszerünkben. Ez egy világszerte jelentkező probléma, folyamatosan dolgozunk az elhárításán" - jelentette ki John Kirby szóvivő.

"Ez azt jelenti, hogy a kemény munka ellenére ne számítsanak arra, hogy a rendszer a jövő hét előtt működni fog" - tette hozzá.

Az amerikai külügyminisztérium múlt pénteken közölte, hogy műszaki problémái vannak a külföldi útlevél- és vízumkiadással. A tárca egyik illetékese közölte, hogy az útlevélrendszer az amerikai konzulátusokon immár ismét üzemképes.

A magyar állampolgárok 2008. november 17. óta az amerikai vízummentességi program keretében - több feltétel teljesítése esetén - üzleti vagy magáncélból, 90 napnál nem hosszabb időtartamra, vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba.