A szerb miniszterelnök lebeszélné Orbánt a falépítésről

szerbia, oligarcha, Aleksandar Vucic
Vágólapra másolva!
Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök arra kéri Orbán Viktort, hogy ne építsen falat. 
Vágólapra másolva!

Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy „ne építse fel azt a falat”.

Aleksandar Vucic hamarosan beszél Orbánnal Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Pénteken a szerb kormányfő kiemelte: Belgrád az utóbbi időben mindent megtett azért, hogy jó kapcsolatot építsen ki Magyarországgal, és nemrég még azt mondta volna, hogy még soha nem volt ilyen jó a kapcsolat Budapesttel, „most pedig bejelentették, hogy falat építenek”.

Vucic megismételte korábbi kijelentését, miszerint Szerbia semmiképpen sem fog hasonló falakat emelni déli határán.

Sokk

Aleksandar Vucic korábban arról beszélt meglepte és sokkolta a hír, mert szerinte nem falak felhúzása a megoldás a problémára, különösen mivel Szerbia nem okolható a menekültáradatért.

Szerbia tisztában volt azokkal az elképzelésekkel, amelyeket a magyar kormány tervezett a menekültáradat megállítására, így a határzár létrehozásának ötletével is – állítja Kovács Zoltán kormányszóvivő.

A kormány nem szívesen épít kerítést a magyar-szerb határra, de nem várhat, garantálnia kell az ország biztonságát – mondta Lázár János heti szokásos tájékoztatóján. A Kormányinfó – amit az Origo percről percre tudósított – nagyrészt a bevándorlásról és a kerítésről szólt