Nem tudnak mit kezdeni a bevándorlókkal az olaszok

A hét képei
Földközi-tenger, 2015. április 23. Illegális bevándorlókkal teli mentőcsónak érkezik az olasz pénzügyőrség Denaro hajójához a Földközi-tengeren Olaszország partjainál 2015. április 22-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Vágólapra másolva!
A megtelt szállások miatt több száz menekült, köztük afrikai országokból és Szíriából érkezettek várakoznak napok óta Milánó központi pályaudvarán, kiváltva az egészségügyi hatóságok aggodalmát.
Vágólapra másolva!

Csütörtök óta egészségügyi ellátásban is részesülnek a milánói vasútállomás peronjain és várócsarnokában letelepedett, illetve a pályaudvar körüli utcák járdáit elfoglaló férfiak, nők és gyerekek.

A vizsgálatok nyomán egy eritreai nőt maláriás tünetekkel szállítottak kórházba, több mint ötven személyt rühesnek találtak.

Az egészségügyi hatóságok a helyzet egészségügyi kockázatára figyelmeztetnek, részben az egyre nagyobb kánikula miatt is.

Minden út Rómába vezet

Hasonló a helyzet a római Tiburtina pályaudvaron, ahonnan a rendőrség közreműködésével szállították el a vasútállomáson várakozó több száz bevándorlót egy befogadóállomásra.

Illegális bevándorlókkal teli mentőcsónak érkezik az olasz pénzügyőrség Denaro hajójához a Földközi-tengeren Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo

Több tucatnyian várakoznak Ventimiglia olasz-francia határállomáson is arra várva, hogy a franciák beengedjék őket.

A líbiai partokról indult és Dél-Olaszországban kikötött

átkeltek Olaszországon és egészen Milánóig jutottak, hogy innen Európa északibb országaiba utazzanak tovább. Többségük Németországba és Svédországba akar eljutni. A G7-csúcstalálkozó miatt lezárt német határok miatt a migránsok az észak-olaszországi Milánóban rekedtek.