Hat országban nyitunk új nagykövetséget

Külügy Külügyminisztérium Nagykövet Nagykövetek Orbán Viktor
Orbán Viktor és Navracsics Tibor a külképviselet-vezetői értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM).
Vágólapra másolva!
Üzbegisztánban, Etiópiában, a Fülöp-szigeteken, Új-Zélandon, Ghánában és Angolában nyílik, illetve nyílik újra magyar nagykövetség az idén és jövőre.
Vágólapra másolva!

A kormánynak a Magyar Közlöny pénteki számában közzétett határozata szerint idén október 1-én magyar nagykövetség nyílik a közép-ázsiai Üzbegisztán fővárosában,Taskentben, és szintén október 1-én újranyílik Magyarország etiópiai nagykövetsége Addisz-Abebában.

Egzotikus messzeség

Jövő március 1-én újranyílik a magyar nagykövetség a Fülöp-szigeteken, Manilában. Ugyancsak jövő március 1-én nyílik magyar nagykövetség Új-Zélandon, Wellingtonban, a külképviselet konzuli kerülete Új-Zéland és a csendes-óceáni szigetvilág egész területére kiterjed majd.

Orbán Viktor és Navracsics Tibor a külképviselet-vezetői értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Forrás: Bielik István

A ghánai fővárosban, Accrában ugyancsak jövő március 1-én nyílik újra magyar nagykövetség.

Meglepetések

A kormány határozata szerint Angolában is újra lesz magyar nagykövetség: Luandában szintén jövő március 1-én nyílik újra a magyar külképviselet.

Szabó László, a tárca parlamenti államtitkára április végi üzbegisztáni látogatásán közölte, hogy Magyarország 2015 végéig nagykövetség nyitását tervezi Üzbegisztánban.