Bandika apja tudja, hogy börtön vár rá

Vágólapra másolva!
Megszólalt az apa, aki két éve egy láthatás alkalmával magával vitte akkor hatéves fiát, Bandikát. Dominikán talált rájuk az Interpol, a gyereket hamarosan Magyarországra hozzák, a férfi pedig jelezte: ő is hazajön és vállalja tettéért a börtönbüntetést.
Vágólapra másolva!

Pénteken még csak F. András magyarországi jogi képviselője, Lichy József nyilatkozott az Origónak. Az ügyvéd azt mondta, hogy az apa nagy valószínűség szerint fia után utazik Magyarországra, mert nem bírná elviselni, hogy teljesen elszakadjon a gyerektől. Tisztában van vele, hogy a váláskor a bíróság a volt feleségének ítélte a gyereket és bűncselekményt követett el azzal, hogy egy láthatás alkalmával magával vitte, ráadásul külföldre, ami súlyosbítja a helyzetét.

Még Dominikán vannak

A férfi egyelőre Dominikán van. Minden nap meglátogatja a 8 éves Bandikát a gyermekotthonban és ígéretet kapott volt feleségétől, hogy Magyarországon majd naponta beszélhet a gyerekkel telefonon. Azt állítja, már tudja, mit érezhetett a gyerek anyja, hogy két éven át semmit sem tudott Bandikáról.

– Turistaként jöttünk Dominikára, azért pont ide, mert nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal. Utazási irodát nyitottam, a fiam pedig nemzetközi iskolába járt – mondta a férfi a Blikknek. – Jó életünk volt, de ennek most vége. Már Bandi is haza szeretne menni.