Fegyvert fogott a gárdista a bosszantó turistára

148661919 HORIZONTAL OLYMPIC AMBIANCE ROYAL GUARD FULL-LENGTH ILLUSTRATION BUCKINGHAM PALACE
Members of the Queen's Guards march outside Buckingham Palace in central London on July 26, 2012. British Prime Minister David Cameron declared security his main concern on the eve of the London Olympics after the city's security preparations had been called into question in comments by US Republican presidential candidate Mitt Romney, who is in London to attend the opening ceremony. AFP PHOTO/Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
Jó viccnek találta egy turista, hogy utánozza a királyi gárda egyik tagját, aki a felvétel tanúsága szerint valószínűleg a windsori kastély előtt volt őrségben. Legalábbis egy ideig élvezte a dolgot.
Vágólapra másolva!

Jellegzetes vörös kabátjuknak és fekete szőrmekucsmájuknak köszönhetően a brit királyi gárdisták a külföldi turisták kedvencei. Újabban azonban egyre többen tanulják meg, hogy ne tiszteletlenkedjenek őfelsége tisztjeivel.

Az internetre minap felkerült felvételen egy fiatalember utánozza az őrt, miközben a háttérben valaki azon viccelődik, hogy a gárdista puskája biztos nem is működik.

Gárdisták a Buckingham-palotánál. Imádják őket a turisták Forrás: AFP/Mark Ralston

Senki nem érhet a gárdistához

Az őrnek szeme sem rebben egészen addig, míg a fiatalember meg nem fogja a vállát. Akkor jön a meglepetés.

„Lépjen hátra a királynő gárdistájától!” – üvölti a turista arcába, aki persze azonnal menekülőre fogja.

Kedvesebbek is vannak

A gárdisták persze nem mindig ilyen morcak – emlékeztetett beszámolójában az Independent. Az Origo is beszámolt arról az őrről, aki valószínűleg unatkozhatott, ezért kicsit „cifrázta” az előírt lépéseket. Az erről készült videó is internetes szenzáció lett.