Vérbe fagyott holttestek hevertek a ház előtt

Lövöldözés egy svájci kisvárosban
Würenlingen csendes kisváros volt
Vágólapra másolva!
Öten haltak meg egy lövöldözésben egy svájci kisvárosban, köztük a feltételezett tettes is, aki a jelek szerint végzett magával a gyilkosságok után – közölte vasárnap Aargau kanton rendőrsége.
Vágólapra másolva!

Csöndes kisváros

A bűntény a német-svájci határhoz közeli, mintegy 4500 fő lakosú Würenlingenben történt vasárnapra virradó éjjel, nem sokkal éjfél előtt. A hatóságot a környéken lakók értesítették, miután lövéseket hallottak. A kiérkező rendőrök egy lakóházban és a ház előtt találtak rá a holttestekre.

Würenlingen csendes kisváros volt Forrás: MTI/EPA/Walter Bieri

Féltékenység miatt gyilkolhatott

Aargau kanton rendőrsége vasárnap délután rendkívüli sajtótájékoztató keretében számolt be a vizsgálat első eredményeiről. Elmondták, hogy feltehetően féltékenység áll a tragédia hátterében.

Egy arra járó szomszédot is lelőtt

Az SRF svájci közszolgálati televízió tudósítása szerint a rendőrség elmondta, hogy a lövöldöző, egy 36 éves, nős, háromgyermekes férfi a házban egy pisztollyal lelőtte apósát, anyósát és a sógorát. Ezután a szomszéd ház irányába indult, és a ház előtt találkozott az egyik szomszéddal, akit szintén lelőtt. A férfi minden jel szerint ezután saját maga ellen fordította a fegyverét. A feltételezett tettesnek nem volt fegyvertartási engedélye.

Az SRF svájci közmédia képeket is közölt a helyszínről. IDE kattintva nézheti meg.