Már a menekülteket is elrabolják Szicíliában

Vágólapra másolva!
Letartóztattak öt embert Szicíliában, akik menekülteket raboltak el, és váltságdíjat követeltek rokonaiktól a szabadon engedésükért. 
Vágólapra másolva!

A „menekültrablók” 200 eurót követeltek az elrabolt bevándorlók családjaitól váltságdíjnak. Miután a pénzt megkapták, az elrabolt családtagokat Milánóba tartó buszokra ültették - közölte a rendőrség.

Nagyon sok a bevándorló

Délkelet-Szicíliába több tízezer menekült érkezik, miután az olasz hatóságok a Földközi-tengeren hánykolódó csempészhajókról kimentik őket.

A Földközi-tengerből kimentett észak-afrikai menekültek. Április végén elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó. Részleteket itt talál. Forrás: MTI/EPA/MOD/Carl Osmond

A május eleji adatok alapján az olaszországi befogadó állomásokon mintegy 85 ezer bevándorló tartózkodik - többségük Szicíliában -, és eltartásuk költségét, azaz fejenként napi több mint 30 eurót az olasz költségvetésből fedezik. Angelino Alfano belügyminiszter elmondta, hogy április végéig 34 ezer illegális bevándorló érkezett az olasz partokra, 15 százalékkal többen, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.