Lakodalmon mészárolt az ámokfutó

Vágólapra másolva!
Hat emberrel, majd magával is végzett egy 55 éves férfi a szerb–magyar határhoz közel eső vajdasági Martonoson vasárnap, a fia lakodalma után. 
Vágólapra másolva!

A szerb belügyminisztérium közleménye szerint a férfi egy vadászpuskából több lövést adott le a 25 és 74 év közötti áldozatokra. A tragédia hátterében feltételezhetően „megromlott családi viszonyok” állhatnak.

A menyasszony nem volt kedvére való

A vőlegény apja – a Blic című napilap értesülése szerint – meggyilkolta a 25 éves menyasszonyt és annak szüleit, valamint a saját feleségét és annak szüleit. A fia nem tartózkodott a helyszínen a gyilkosság időpontjában. A férfi állítólag ellenezte fia esküvőjét, mert "nem tetszett neki a menyasszony", a szombati lakodalomban sokat ivott, vasárnap, a lakodalom után kezdett lövöldözni.

Nem az első eset

A szerb sajtó a hírrel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Szerbiában a legutóbb 2013 tavaszán történt hasonló eset, amikor tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán.

A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédjaira, megölt hat férfit és hat nőt, illetve egy gyereket, majd megpróbálta megölni a saját feleségét, és végezni akart önmagával.