Hatvanan eltűntek a papucsgyári tűzben

Philippine firemen try to put out a fire after it gutted a footwear factory in Valenzuela city suburban Manila on May 13, 2015. At least three people have been killed in a fire at a plastics factory in Manila, officials said on May 13, with fears that oth
A bejáratnál keletkezett a tűz
Vágólapra másolva!
Több tucatnyi áldozata lehet annak a tűznek, amelyik egy manilai papucsgyárban tört ki, családtagok szerint ugyanis legalább hatvan munkás tűnt el.
Vágólapra másolva!

A BBC jelentése szerint egyelőre három áldozat holttestét találták meg, viszont mindössze hét munkásról tudják biztosan, hogy túlélte a katasztrófát. A gyár Manila egyik külvárosában, Valenzuelában állt.

A bejáratnál keletkezett a tűz Forrás: AFP

Egy csak Emmaként emlegetett munkás azt mondta, hogy csak azoknak volt esélyük a menekülésre, akik a kétszintes épület földszintjén dolgoztak. A tűz a bejárati ajtónál keletkezett, és hegesztés közben keletkezett szikrák okozhatták.

Órákig oltottak

A tűzoltók órákig harcoltak a lángokkal és a sűrű, fekete füsttel. Miután megfékezték a tüzet, az épületben nem találtak túlélőket.

Wilberto Rico Neil Ang Kwan Tiu körzeti tűzoltóparancsnok azt mondta, az elsők között ért fel az emeletre, ahol számos, felismerhetetlenségig összeégett holttestet látott.

A gyártulajdonos unokahúga is odaveszett a tűzben.