Vágólapra másolva!
Egy tizenéves lány követett el öngyilkos merényletet Nigéria északi részén, a robbantásban legalább hét ember meghalt, és 31 megsebesült.
Vágólapra másolva!

A szemtanúk szerint a legfeljebb 13 éves lány egy zsúfolt piacon, egy forgalmas buszpályaudvar mellett robbantotta fel magát az északkeleti Damaturu városában.

Nem vizsgálták át a biztonságiak

A lány a ruhájába rejtette a robbanószerkezetet, amit azért nem fedeztek fel a biztonságiak, mert a merénylőt fiatal korára tekintettel nem vizsgálták át, amikor belépett a piac területére.

- mondta egy szemtanú.

Megint a Boko Haram?

Bár a terrorcselekményt egyelőre senki sem vállalta magára, a Boko Haram nevű szélsőséges iszlamista szervezet korábban többször használt fel fiatal lányokat öngyilkos robbantásos merényletek elkövetésére. Ahogyan arról az Origo is beszámolt, márciusban is történt egy hasonló eset.

A Boko Haram ellen tüntetnek Forrás: AFP/Reinnier Kaze

A saría, azaz az iszlám jog radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. A Boko Haram tavaly több tízezer négyzetkilométernyi területet hódított meg, ezreket megölt, és mintegy másfél millió embert elüldözött otthonából.