Bőröndben próbálta átcsempészni a kisfiút

túlélőcsomag
A woman is locked up in a transparent suitcase reading "Stop Human Trafficking! 60 Years of Human Rights" on a luggage belt at the airport in Munich, southern Germany, on December 11, 2008. The Human Rights organisation Amnesty International staged the action commemorate the 60th anniversary of the Universal Declaration of Human Rights by the United Nations. Based on France's 1789 Declaration of the Rights of Man and the 1776 US Declaration of Independence, the 30-point non-binding text of the declaration was initially adopted by 58 states, with World War II's atrocities fresh in their minds. "All human beings are born free and equal in dignity and rights," proclaimed Article 1 of the text. AFP PHOTO DDP/OLIVER LANG GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Bőröndben akartak átcsempészni egy nyolcéves kisfiút Marokkó és Ceuta, az észak-afrikai spanyol enklávé határán.
Vágólapra másolva!

Nem tudta palástolni érzelmeit

Spanyol sajtóbeszámolók szerint a tarajali határátkelőhöz egy fiatal, 19 éves nő érkezett gurulós bőröndjével, és a határőröknek feltűnt, hogy rendkívül ideges. Azt feltételezték, hogy drog van nála, ezért csomagját elvették és átvilágították. Meglepetésükre egy összekuporodott emberi alak rajzolódott ki a monitoron.

Kipattant belőle egy kisfiú

A határőrök azonnal kinyitották a poggyászt, amelyből egy sovány, fekete kisfiú dugta ki a fejét és franciául azt mondta: "Abounak hívnak!" A bőröndön egyáltalán nem volt szellőzőnyílás, de a gyereknek semmi baja nem lett. A hatóságok a Vöröskereszt gondjaira bízták. Kiderült, hogy Elefántcsontpartról jött, és nem ismeri a nőt, aki csomagként szállította őt. A fiatal nőt őrizetbe vették, nem tett vallomást.

Tiltakozás az embercsempészet ellen a müncheni repülőtéren 2008-ban Forrás: ddp images/AFP/Oliver Lang

Megjelent a gyerek apja is

Másfél órával azután, hogy a kisfiút megtalálták a bőröndben, ugyanannál az átkelőnél megjelent egy középkorú férfi, szintén Elefántcsontpartról. A határőrök kikérdezték, és amikor megmutatták neki Abou fotóját elismerte, hogy az ő fia. A férfi a Kanári-szigeteken él, ahova magával akarta vinni a gyereket is.
A hatóságok feltételezik, hogy fizetett a fiatal nőnek, ezért mindkettőjüket embercsempészettel gyanúsítják.