Az Iszlám Állam megfenyegette Amerikát

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam magára vállalta a Dallas közelében lévő Garlandban elkövetett merényletet, ami egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon történt. Most további hasonló akciókkal fenyegetőznek. 
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo beszámolt, két férfi vasárnap este tüzet nyitott egy rendőrautóra a kiállításnak helyet adó Curtis Culwell rendezvényközpont mellett, Dallas Garland nevű külvárosában. Megsebesítettek egy őrt, de utána egy rendőr mindkettőjüket lelőtte.

Megfenyegették Amerikát

"A kalifátus két katonája az amerikai Texasban megtámadt egy kiállítást, amelyen a prófétát gúnyoló karikatúrák voltak láthatók" - közölte az Iszlám Állam.

Rendőrök a Curtis Culwell Központ előtt a texas állambeli Garlandban Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

Hozzátéve: "Figyelmeztetjük Amerikát: ami még csak készül, jelentősebb és keserűbb lesz.

- tették hozzá a dzsihadisták.

Az egyik elkövetőt egyébként, Simpsont 2006 óta megfigyelés alatt tartotta a rendőrség, mert kapcsolatban állt valakivel, aki terrorista sejtet akart alakítani Arizonában.

Charlie Hebdo

A Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe január 7-én törtek be fegyveresek. A támadás részleteiről korábbi cikkünkben olvashat. Februárban pedig Dániában lövöldöztek egy Mohamed-karikatúra miatt. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.