Tizenöt rendőrt megöltek egy rajtaütés során Mexikóban

Mexikó, drogháború, bandaháború,  Marcos Jesus Hernandez Rodriguez, El Chilango, a Los Zetas kartel vezetője elfogása után 2012.05.11-én Mexikóvárosban
Vágólapra másolva!
Tizenöt rendőr meghalt és öt megsebesült Mexikóban egy rendőrkonvoj ellen elkövetett rajtaütésben, amely hosszú ideje a legvéresebb támadás volt a hatóságok ellen a drogháború sújtotta országban - közölte kedden az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A támadás az ország déli részén, Jalisco szövetségi állam egy kietlen térségében történt hétfőn. A rendőrkonvoj autóit az elkövetők szétlőtték, a rajtaütés során a járművek kiégtek. Az áldozatok az állami rendőrség tagjai voltak, akik Puerto Vallara üdülővárosából Guadalajarába, Jalisco székhelyére tartottak - közölte Jalisco állam ügyészi hivatala.

Mexikó, drogháború, bandaháború, Marcos Jesus Hernandez Rodriguez, El Chilango, a Los Zetas kartel vezetője elfogása után 2012.05.11-én Mexikóvárosban Forrás: AFP/Yuri Cortez

Mexikóban legutóbb 2010-ben történt ehhez foghatóan súlyos támadás a rendőrség ellen, akkor a Jaliscóval szomszédos Michoacan szövetségi államban 12 szövetségi nyomozóval végeztek. Az elkövetők kiléte egyelőre nem ismert, de megfigyelők szerint az utóbbi időben egyre inkább megerősödött Jaliscói Új Nemzedék Kartell (Cártel de Jalisco Nueva Generación) nevű drogbanda állhat a hétfői, illetve több korábbi hasonló támadás mögött.