Lövöldözés nem, de lövés volt a Capitoliumnál

Police officials respond to reports of a shooting at the US Capitol in Washington, DC, April 11, 2015. Shots were fired near the steps of the US Capitol Saturday leading to a lockdown of the building, police said, adding that the threat had been "neutrali
Nem terrorcselekmény történt
Vágólapra másolva!
Öngyilkosságot követett el az a férfi szombaton a washingtoni Capitolium egyik bejárata előtt, akivel kapcsolatban korábban azt közölték, hogy lövöldözött és ártalmatlanná tették.
Vágólapra másolva!

Az épületegyüttest és néhány környező utcát elővigyázatosságból lezártak a hatóságok, de két óra múltán, délután négy órakor feloldották ezt. Ezen a napon nagyon sok turista volt Washington belvárosában, mert most van a cseresznyevirágzás ünnepe. Az amerikai kongresszus munkája azonban szünetel, így szinte egyetlen politikus sem tartózkodott a törvényhozás épületében.

Öngyilkos tiltakozó

Az öngyilkos férfin hátizsák volt és volt a kezében egy bőrönd is. Feltehetőleg valamilyen tiltakozó akciót hajtott végre, mert volt nála egy tábla, a rajta lévő szöveg pedig "társadalmi igazságosságot" követelt. Miután megölte magát, a rendőrség átkutatta a csomagjait, de semmi említésre méltót nem talált.

Nem terrorcselekmény történt Forrás: AFP/Saul Loeb

A rendőrség később sajtótájékoztatón közölte, hogy az esetnek nincs köze a terrorizmushoz. Egyetlen lövés volt, az, amellyel a férfi megölte magát.