Iszlám szexbolt nyílik Mekkában

Vágólapra másolva!
Vallási vezetőkkel és szaúdi sejkekkel is konzultált Abdelaziz Auragh, az amszterdami székhelyű El Asira alapítója, hogy a Mekkában megnyitni tervezett szexbolt mindenben megfeleljen az iszlám előírásainak.
Vágólapra másolva!

Mekka az iszlám egyik legszentebb városa, ahová minden évben több millió hívő zarándokol el. Itt tervez szexboltot nyitni az El Asira, és a munkálatokkal a hírek szerint már majdnem teljesen végeztek is.

A hálózatnak ez a boltja is mindenben megfelel majd az iszlám előírásainak, de nem egészen olyan lesz, mint a hasonló üzletek világszerte.

Se guminő, se vibrátor

„Az itt kínált árucikkeknek semmi közük a felfújható babákhoz és vibrátorokhoz" – mondta a cégalapító az AFP francia hírügynökségnek. – "Nem a szexuális aktusról szól, hanem inkább annak a körítésére koncentrál. A termékeink az érzéki hangulatot és az érzelmeket hivatottak erősíteni” – tette hozzá.

Minden évben milliók vesznek részt a mekkai zarándoklaton Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

A nők jogait erőteljesen korlátozzák Szaúd-Arábiában, ahol szigorúan betartják az iszlám viselkedési és öltözködési szokásokat is, emlékeztetett beszámolójában a brit The Independent, ezért az El Asira a házastársi kapcsolat erősítésére helyezi majd a hangsúlyt.

Minden megfelel a vallási előírásoknak

A cég boltjaiban és internetes oldalán kínált árucikkek „halalnak” minősülnek, ami azt jelenti, hogy engedélyezi őket az iszlám jog.

A céget 2010-ben alapították. Specialitása az érzéki olajok, és a Beate Uhse nevű német cég áll mögötte.