Moszkva támogatást nyújt az ukrajnai szakadároknak

Vágólapra másolva!
A NATO-főtitkár szerint Oroszország továbbra is katonai támogatást nyújt az ukrajnai szakadároknak. Hozzátette, hogy a tűzszünet ellenőrzésének akadálytalan biztosítása is hagy még kívánnivalót maga után. 
Vágólapra másolva!

Oroszország továbbra is katonai támogatást nyújt a kelet-ukrajnai szakadároknak - mondta újságíróknak Jens Stoltenberg, az atlanti szövetség első számú civil tisztségviselője, aki a Brüsszeltől mintegy 70 kilométerre található Monsban, a NATO európai erőinek főparancsnokságán tett látogatást.

Közölte, hogy Oroszország fegyverrel látja el a szeparatistákat, kiképzést nyújt nekik, és saját katonáival is jelen van Kelet-Ukrajnában. Stoltenberg ismét felszólította az érintett feleket arra, hogy tegyék lehetővé a tűzszünet ellenőrzését a nemzetközi megfigyelők számára.

A héten a megfigyelők mandátumának meghosszabbításától, és létszámuk emeléséről egyezett meg az orosz és a német külügyminiszter. Az ukrán elnök közölte, hogy a minszki tűzszünet február 15-i életbe lépése óta 64 ukrán katona esett el a harcokban.