Értékelhető adatokat tartalmaz a fekete doboz

germanwings légikatasztófa roncs
A screengrab taken from an AFP TV video on March 24, 2015 shows search and rescue personnel at the crash site of the Germanwings Airbus A320 in the French Alps above the southeastern town of Seyne. The plane, which had taken off from Barcelona in Spain and was headed for Dusseldorf in Germany, crashed earlier in the day with 150 people onboard. AFP PHOTO /DENIS BOIS /GRIPMEDIA / AFP TV
Vágólapra másolva!
Értékelhető adatokat sikerült kinyerni szerdán az előző nap az Alpokban lezuhant német utasszállító egyik súlyosan megsérült fekete dobozából, amely a pilóták kommunikációját rögzítette, de a tragédia okaira egyelőre nem tudnak magyarázattal szolgálni a francia hatóságok. 
Vágólapra másolva!

Megtalálták a másik, a gép repülési adatait rögzítő fekete doboz külső burkolatát is, maga a berendezés azonban még nem került elő.

Még nincs magyarázat

Sikerült kiértékelhető adatokat kinyernünk a CVR-ből, amely a pilótafülkében elhangzott hangokat és beszélgetéseket rögzítette – közölte a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal vezetője, Rémy Jouty. A nyomozók ugyanakkor egyelőre a legkevesebb magyarázattal sem szolgálhatnak a 150 halálos áldozattal járó baleset okairól – tette hozzá.

Itt még keresik a fekete dobozt Forrás: AFP/Denis Bois

A felvétel kiértékelése több napba is beletelhet. Az Airbus A320-as adatrögzítője, amely a pilótafülkében elhelyezett négy mikrofon által érzékelt hangokat és zajokat tárolja,

A nyomozók elemezni fogják a pilóták hangját, szavait és a háttérzajokat, külön pszichológusok fogják tanulmányozni a pilóták állapotát és hangulatát. Szakértők rámutattak: valószínűleg akkor is össze lehet majd rakni a történteket, ha a két fekete doboz adatai nem fognak magyarázattal szolgálni a gép lezuhanására.