A román külügyminiszter felhívta Szijjártót

Vágólapra másolva!
A román külügyminiszter felhívta telefonon Szijjártó Pétert egy budapesti demonstráció miatt, amelyen Romániát az Unió Iszlám Államának nevezték.
Vágólapra másolva!

Bogdan Aurescu személyesen is szót akart emelni a tüntetés miatt az után, hogy a román külügyminisztérium korábban sajtónyilatkozatban utasította el György-Mózes Árpádnak, a Székelyföldért Társaság elnökének idézett kijelentését, amely a székely szabadság napján, kedden rendezett budapesti tüntetésen hangzott el.

A román külügyminiszter kifejezte reményét, hogy Magyarország nemzeti ünnepének március 15-i megünneplése vagy az 1990-es marosvásárhelyi események 25. évfordulója nem szolgáltat alkalmat arra, hogy a magyar tisztségviselők a két ország közti alapszerződést, illetve a román alkotmányt sértő kijelentéseket tegyenek.

Az ominózus kijelentés

A Hősök terén tartott budapesti demonstráción György-Mózes Árpád azt mondta: "Románia a 21. század Európai Uniójának az Iszlám Állama", ugyanis szerinte a román hatóságok döntéseikkel hetente fejeznek le olyan alapvető demokratikus jogokat, mint a gyülekezési, a szabad véleménynyilvánítási és a nemzeti identitáshoz való jog.