A háború szegénységbe taszította Szíriát

Vágólapra másolva!
A szíriai polgárháború szegénységbe taszította a közel-keleti ország lakosságának 80 százalékát, húsz évvel csökkentette a várható élettartamot és több mint 200 milliárd dollárnyi gazdasági kárt okozott egy friss jelentés szerint.
Vágólapra másolva!

A Syrian Center for Policy Research nevű kutatóintézet által szerdán közzétett helyzetértékelés rendkívül lesújtó képet fest a szíriai gazdaságról, egyebek mellett a szélsőségesen magas inflációról és a tömeges munkanélküliségről. Az ENSZ által támogatott jelentés szerint a 2011-es 14,9 százalékról 2014 végére 57,7 százalékosra nőtt a munkanélküliség Szíriában.

A 2011. március 15-én békés tüntetésekkel kezdődő, majd a véres megtorlás hatására polgárháborúba torkolló szíriai felkelés halálos áldozatainak száma már meghaladja a 210 ezret, 840 ezren pedig megsebesültek.

A szíriai konfliktus napjainkra a világ legnagyobb menekültválságát hozta létre. A menekültek száma elérte a hárommilliót, többségük a szomszédos országokban keresett menedéket. Szíriában belső menekültek további milliói élnek otthonukat hátrahagyva, és egyelőre hazájukon belül keresve menedéket.