Legalább 24 ember fagyott meg az Egyesült Államokban

Tennessee, hó
NASHVILLE, TN - FEBRUARY 20: Atmosphere at the Agency Group Party during Pollstar Live! 2015 at Acme Feed & Seed on February 20, 2015 in Nashville, Tennessee. Rick Diamond/Getty Images for The Agency Group/AFP
Vágólapra másolva!
Michigantől Floridáig az Egyesült Államok egész keleti részén sorra dőlnek meg a hidegrekordok. Legalább 24 ember fagyott meg, és a hétvégére újabb hóviharokat jelez előre a meteorológia.
Vágólapra másolva!

Két évtizedes napi hidegrekordok dőltek meg pénteken Philadelphiában, Washingtonban és a Kentucky állambeli Lexingtonban, Chicagóban pedig minden idők legnagyobb hidegét, mínusz 22 fokot mértek az O’Hare repülőtéren – számolt be a Time magazin.

A floridai Orlandóban, ahol általában tikkasztóan meleg van, most 0 fokig csökkent a hőmérséklet, beállítva az 1958-as hidegrekordot.

Nashvillet is hó borítja Forrás: AFP/Rick Diamond

Ötszáz napi rekord dőlt meg

Múlt szombat óta legalább 500 napi hidegrekord dőlt meg, számolt be a weather.com, és ezt várhatóan az újabb vihar következtében még jó néhány követi majd a hétvégén.

Országszerte legalább kéttucatnyi ember halt meg a hideg miatt; a legtöbben kihűlésben vagy a jeges utakon elszenvedett balesetben vesztették életüket. A legtöbben – a Time szerint 17-en, a CNN szerint 18-an – Tennessee-ben haltak meg, legalább nyolcan közülük kihűlés következtében. Legalább hat ember megfagyott Pennsylvaniában is.

New Yorkban befagyott a Hudson folyó Forrás: AFP/Spencer Platt