Szijjártó: A kárpátaljai magyarok behívása ne legyen aránytalan

Vágólapra másolva!
A magyar kormány szorosan figyelemmel követi az Ukrajnában nemrég elrendelt katonai mozgósítás menetét Kárpátalján, és a helyi magyarság képviselővel közösen ügyel arra, hogy a magyarok összlakosságon belüli arányánál nagyobb mértékű behívására ne kerülhessen sor – jelentette ki Szijjártó Péter Ungváron.
Vágólapra másolva!

A külgazdasági és külügyminiszter egynapos hivatalos látogatásra érkezett Kárpátaljára. Az ungvári magyar főkonzulátuson tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az Ukrajnában folyó fegyveres konfliktusnak csak vesztesei vannak, ezért minden nemzetközi fórumon a minszki megállapodások végrehajtására szólítunk fel.

Magyarország erős és stabil Ukrajnában érdekelt, és ehhez minden segítséget megad, hiszen ez egybevág a kárpátaljai magyarság érdekeivel – mondta.

Külön hangsúlyozta, hogy „a magyar kormány szoros figyelemmel követi az Ukrajnában nemrég elrendelt katonai mozgósítás menetét Kárpátalján, és a helyi magyarság képviselővel közösen ügyel arra, hogy a magyarok összlakosságon belüli arányuknál nagyobb mértékű behívására ne kerülhessen sor”.