Hillary Clinton nyáron indítja választási kampányát

2014 Massachusetts Conference For Women GettyImageRank1 Topics HORIZONTAL Talking USA Massachusetts Boston - Massachusetts ADULT Stage Hillary Clinton SECRETARY OF STATE Women Arts Culture and Entertainment Former Topix Bestof toppics boston convention &
Hillary Clintonnak jövőre, az elnökválasztás évében születik meg a második unokája.
Vágólapra másolva!
A Politico befolyásos amerikai online hírmagazin biztosra veszi, hogy Hillary Clinton 2016-ban ringbe száll az Egyesült Államok elnöki posztjáért, és vezető demokrata párti tisztviselőkre hivatkozva azt írta, a volt first lady valószínűleg csak júliusban indítja el hivatalosan választási kampányát.
Vágólapra másolva!

A hírportál úgy tudja, hogy Hillary Clinton - aki megválasztása esetén az első nő lenne a világ vezető hatalmának elnöki székében - eredetileg idén áprilisban jelentette volna be elnökválasztási kampányának kezdetét, de mivel nincs a láthatáron olyan ellenfél, aki nála nagyobb eséllyel pályázhatna a Demokrata Párt elnökjelöltségére, ezért a kampányindító elhalasztása mellett döntött.

„Nem akarja, hogy a sajtó siettesse, hogy megtegyen valamit, amire még nincs felkészülve. Egyelőre kényelmesebb neki ez a helyzet, amikor még nem pályázó. Miért is ne várna?” - fogalmazott egy demokrata tanácsadó.

Hillary Clintonnak nem kell sietnie Forrás: AFP/Lisa Lake

Vezeti a népszerűségi listát

A Politico szerint a későbbi kampánykezdet lehetőséget ad arra Hillary Clintonnak, hogy a nyilvános kampány jelentette figyelem elkerülésével csiszoljon választási üzenetén, politikáján és a kampány szervezeti felépítésen. Ezenkívül júliusban már sokkal inkább politikusként léphet színre, semmint volt külügyminiszterként.

A legfrissebb felmérések szerint a demokratáknál Hillary Clinton egykori first lady, szenátor és külügyminiszter, a republikánusoknál pedig Mitt Romney üzletember, volt massachusettsi kormányzó vezeti jelenleg a 2016-os potenciális elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját.