Hadgyakorlattal válaszol a NATO az oroszoknak

Vágólapra másolva!
Több ország részvételével nagy hadgyakorlatokat fog rendezni a NATO a Balti-tenger térségében - jelentette be kedden Philip M. Breedlove tábornok, a NATO európai szövetséges erőinek főparancsnoka a lengyelországi Szczecinben.
Vágólapra másolva!

"Bizonyos módosításokat hajtunk végre a hadgyakorlatok programjában. Nem elsősorban a számuk növelésére, hanem minőségi változtatásokra gondolunk. Azt tervezzük, hogy összevonunk bizonyos gyakorlatokat, hogy azok nagyobb területre terjedjenek ki, összetettebb műveletekké váljanak" - mondta a tábornok.

Breedlove, aki a Szczecin székhellyel működő közös német-dán-lengyel hadtest parancsnokságánál tett látogatást, elmondta: a cél az, hogy a NATO a szczecini hadtesthez hasonló egységeket jobban felkészítse a feladatokra, és az egyes tagországok jobban együttműködjenek egymással.

A TVN24 lengyel hírtelevízió szerint Breedlove tábornok nyilatkozata válasz volt Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök aznapi bejelentésére, amely szerint Oroszország több területen megerősíti harci képességeit.