Gázszállító robbant fel egy gyerekkórháznál Mexikóvárosban

mexico robbanás
Rescuers work amid the wreckage caused by an explosion in a hospital in Cuajimalpa, Mexico City, on January 29, 2015. A gas explosion ripped through a children's hospital in Mexico City on Thursday, killing at least two people and injuring dozens, including 22 children, officials said. AFP PHOTO/DAVID DEOLARTE
Vágólapra másolva!
A detonáció idején feltehetőleg száz ember tartózkodott a szülészeti és gyerekkórházban. A robbanás következtében kitört ablakok szilánkjai többtucatnyi embert megsebesítettek.
Vágólapra másolva!

A robbanás Mexikóváros nyugati szélén történt, és olyan hatalmas volt, hogy a kórház teljesen összeomlott.

Miguel Angel Mancera polgármester szerint valószínűleg szivárgás okozta a detonációt. A teherautóból éppen a kórház tartályába szivattyúzták a gázt. A munkát végző három embert őrizetbe vette a rendőrség.

Mentőalakulatok kutatnak túlélők után Forrás: AFP/David Deolarte

Nem ez volt az első eset

A mentőalakulatok túlélőket és áldozatokat keresnek a romok alatt – számolt be a BBC. Egy szemtanú szerint eddig csupán nyolc csecsemőt sikerült kimenteni a kórházból. Több tucatnyi emberről nem tudnak semmit.

Többtucatnyian megsebesültek Forrás: AFP/David Deolarte

Mexikóban több tragikus gázrobbanás is történt az utóbbi években. 2013 februárjában 37 ember vesztette életét az egyik állami energetikai vállalatnál történt detonációban.

A kórházból szinte semmi nem maradt Forrás: AFP/David Deolarte