Putyin 2014-ben lerakott egy mérföldkövet

HORIZONTAL SQUARE FORMAT 2549904 Russia, Moscow. 12/26/2014 December 26, 2014. Russian President Vladimir Putin speaks during the traditional New Year reception at the State Kremlin Palace. Alexei Druzhinin/RIA Novosti
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök történelmi mérföldkőnek nevezte a Krím elcsatolását újévi köszöntőjében, amelyet az ország távol-keleti részén már sugároztak az eltérő időzónák miatt. 
Vágólapra másolva!

A Krím félsziget "hazatért, ami örökre mérföldkő marad a nemzet történelmében" - hangoztatta az elnök. Beszédében megköszönte hazaszerető honfitársainak, hogy "megvédték Oroszország érdekeit" a 2014-es történelmi fontosságú évben, amelynek kiemelkedő eseményeiként a Krím hazatérését és "minden idők legjobb játékait", a Szocsiban megrendezett téli olimpiát nevezte meg.

Vlagyimir Putyin Forrás: AFP/Ria Novosti/Alexei Druzhinin

Az elkövetkező évben közösen kell szembenézni számos kihívással, és ez új esztendő függ valamennyiünktől, mindannyiunk elkötelezettségétől Oroszország mellett - mondta Putyin, de nem említette meg konkrétan sem a kelet-ukrajnai konfliktust, sem a Nyugattal megromlott kapcsolatokat.