Drámai kényszerleszállás Gatwicken

Vágólapra másolva!
A futómű meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre a Virgin Atlantic egyik utasszállítója az angliai Gatwick repülőterén – erősítette meg a SkyNews értesüléseit a légitársaság. A légikikötőben az incidens után leállt a forgalom. A zárlat budapesti járatot is érintett.
Vágólapra másolva!

A Boeing 747-es helyi idő szerint háromnegyed 11-kor szállt fel Las Vegas felé, de technikai problémák miatt visszafordult, még mielőtt elhagyta Anglia területét. A Flightradar információi szerint hosszú ideig körözött Bristol környékén, mielőtt visszafordult Sussex felé, ahol újabb négy órát repült. A levegőben kerozintól szabadult meg.

„Erre azért volt szükség, mert minél könnyebb a repülőgép, annál biztonságosabban tud landolni” – nyilatkozta a SkyNewsnak egy szakértő.

A Virgin Atlantic közleménye szerint Gatwick repülőterén mindent előkészítettek a várható kényszerleszálláshoz, mentők várták a meghibásodott gépet, amely nem sokkal öt óra előtt biztonságban földet ért.

Gatwickról az easyJet légitársaság közlekedtet járatokat Budapestre, és a hétfői kényszerleszállás éppen a cég délutáni budapesti gépének tervezett indulása előtt történt, így ez a járat is Londonban rekedt.