A szaúdi tőzsde áprilisban nyit a külföldiek előtt

Vágólapra másolva!
Áprilisban nyílik meg a külföldi befektetők előtt a több mint 500 milliárd dolláros piaci tőkeértéket kezelő szaúd-arábiai tőzsde a Gulf Business hírportál értesülése szerint.
Vágólapra másolva!

A hírportált informáló források szerint a szaúdi értékpapír-piaci felügyelet, a Capital Market Authority (CMA) illetékesei az elmúlt hónapban tájékoztatták egy informális találkozó keretében a londoni City brókercégeit és alapkezelőit a piaci nyitás menetrendjéről.

A CMA júliusi hivatalos közleménye szerint a szaúdi tőzsde "2015 első félévében" nyílik meg külföldi befektetők előtt. A Gulf Business hírportálnak a CMA szóvivője megerősítette, hogy a nyitás 2015 első felében várható, de a konkrét időpontról akkor még nem született meg a döntés.

A már nyilvánosságra hozott elképzelések szerint a CMA a külföldi tulajdoni részarányt 49 százalékban korlátozza majd minden egyes tőzsdén jegyzett vállalatnál. Az engedéllyel rendelkező külföldi befektetők (Qualified Foreign Investors, QFI) egyenként legfeljebb 5 százalékos részvénypakettre tehetnek majd szert minden egyes vállalatban, együttesen pedig - klienseikkel együtt - legfeljebb 20 százalékosra.