Törökország fegyvert is adna Iraknak

iszlám állam is iá isis
A fighter of the Syrian Kurdish People's Protection Units (YPG) holds a position behind sanbags during fighting against Islamic State (IS) group on November 7, 2014 in the Syrian besieged border town of Ain al-Arab (known as Kobane by the Kurds). Turkey is pursuing a delicate but dangerous strategy after allowing peshmerga fighters to transit its soil to Kobane, fearing Kurdish domination of northern Syria but also risking the collapse of the peace process with Turkish Kurds. AFP PHOTO / AHMED DEEB
Vágólapra másolva!
A katonai segítségnyújtás növelését ígérte Iraknak az iszlám szélsőségesek elleni harcban Törökország.
Vágólapra másolva!

Miként növelhetné Törökország és Irak az együttműködést az Iszlám Állam szélsőségeseinek visszaszorítása érdekében - ez volt a fő témája a két ország miniszterelnöke között egyeztetésnek.

Az Iszlám Állam katonája - Törökország segít felvenni ellenük a harcot Forrás: AFP/Ahmed Deeb

Haider al-Abádi iraki miniszterelnök hírszerzési adatok megosztását és fegyvereket kért török kollégájától, aki egyelőre csak kiképzési támogatásról beszélt, bár utalt rá: fegyvereket is szállíthatnak.

Abádi hangoztatta, hogy az Iszlám Állam nemcsak Irak és Törökország biztonságát fenyegeti, hanem az egész térségét, de az erőket egyesítve, a régió országainak támogatásával legyőzhető a terrorszervezet.

Abadi közölte még: nem engedik, hogy területükről terrorszervezet ártson Törökországnak. A Kurdisztáni Munkáspártot Ankara terrorszervezetnek tartja, mondván: iraki területekről támadja a török államot.