Félmeztelenül pózolt a jászolnál a Vatikánban

ablak aktivista demonstráció EGYÉB TÁRGY épület belső Európa zászló felirat félmeztelen FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA ÖLTÖZÉK SZEMÉLY SZIMBÓLUM TÁRGY templom tüntető zászló demonstráció EGYÉB TÁRGY épület belső Európa zászló félmeztelen FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS
"Antiszekuláris Európát" felirattal a felsőtestén tüntet a Femen nőjogi szervezet egyik félmeztelen aktivistája a strasbourgi Miasszonyunk-katedrálisban, egy nappal Ferenc pápának az Európai Parlamentbe és az Európai Tanácsba tervezett közelgő látogatása ellen tiltakozva.
Vágólapra másolva!
Félmeztelenre vetkőzött a Femen nőjogi szervezet aktivistája a Szent Péter téri betlehemi jászolnál.
Vágólapra másolva!

Egy Femen-aktivista pólóját ledobva szaladt a Szent Péter téren felállított betlehemi jászolhoz, majd a karjaiba vette a kisded figuráját. Keblein a God is woman (Isten egy nő) felirat volt olvasható.

A Femen aktivistáját takarja be egy csendőr a vatikáni Szent Péter téren Forrás: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani

Az akciónak egy csendőr vetett véget, aki utánarohant, elvette tőle a gyermek Jézus szobrát, kötelezte, hogy öltözzön fel, majd jó messzire elvezette a jászoltól.

Mindez néhány órával azt követően történt, hogy Ferenc pápa a Szent Péter bazilika térre nyíló lodzsájáról elmondta a karácsonyi híres Urbi et Orbi áldást.

Az ukrajnai Femen feminista mozgalomnak ez már a sokadik performansza volt Európában, és a vatikáni Szent Péter téren sem az első. Kezdetben csak Kijevben tiltakoztak Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.