Meggyógyult egy Hollandiában kezelt ENSZ-békefenntartó

Vágólapra másolva!
Meggyógyult és elhagyhatta a kórházat az a nigériai békefenntartó, akit ebolafertőzés miatt Hollandiában kezeltek - tudatta kedden Stéphane Dujarric, az ENSZ szóvivője.
Vágólapra másolva!

Dujarric elmondta, hogy a békefenntartót ismét Libériába fogják vezényelni. A meg nem nevezett férfi december elején érkezett Hollandiába, miután pozitív lett az ebolavírusra elvégzett tesztje a nyugat-afrikai országban. Ez volt a harmadik ebolafertőzéses eset a Libériában szolgáló békefenntartó erő soraiban, az előző kettő azonban halállal végződött.

Az ENSZ 2003 óta mintegy 7700 fős katonai és rendőri erőt állomásoztat a nyugat-afrikai országban, hogy a polgárháborút követően megteremtse a stabilitást.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombati közlése szerint az eddigi legsúlyosabb, idei ebolajárványban 19 031 ember fertőződött meg, s közülük több mint 7400-an haltak meg. A rendkívül fertőző, halálos vérzéses láz egy éve, 2013 decemberében jelent meg ismét Guineában, és a járvány Guinea mellett leginkább a szomszédos Libériát és Sierra Leonét sújtotta.