Az édesanyát gyanúsítják a nyolc gyerek megölésével

Gyermekgyilkosság Ausztráliában
Gyermekgyilkosság Ausztráliában
Vágólapra másolva!
Az édesanyát gyanúsítják nyolc gyermek megölésével az észak- ausztráliai Cairns városában - közölte a rendőrség szombaton. A családi tragédia körülményei azonban továbbra sem ismeretesek.
Vágólapra másolva!

A Queensland államban lévő város Manoora nevű elővárosában a hatóságok pénteken nyolc halott gyermeket találtak egy család otthonában és egy összeszurkált, az újabb információk szerint 37 éves nőt, aki a gyermekek közül hétnek az anyja volt. A nyolcadik gyermek a közeli rokonságból származott.
Bruno Asnicarnak, a nyomozás vezetőjének szombati közlése szerint a családi gyilkosság elkövetésével a 37 éves édesanyát gyanúsítják. A nőt kórházban ápolják, tudatánál van, és állítólag már vallomást is tett. Részleteket azonban a felügyelő nem közölt.

Gyermekgyilkosság Ausztráliában Forrás: MTI/EPA/Romy Bullerjahn

Az Ausztráliát mélyen megrázó, szörnyű tett elkövetésének indokai egyelőre nem ismertek. Noha a hírek szerint az érintett elővárosra súlyos szociális helyzet és az erőszakos cselekmények magas száma jellemző, a rendőrfelügyelő cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint egy "problémás" családról lett volna szó. A szomszédok vallomása szerint az édesanya rendkívül gondosan törődött gyermekeivel, és nagyon szerette őket.

18 hónapos volt a legfiatalabb

A megölt gyermekek közül a legfiatalabb 18 hónapos, a legidősebb 14 éves volt. Az áldozatokra hazaérkező idősebb testvérük, egy 20 éves férfi talált rá. Az édesanya mellett állítólag egy másik összeszurkált személyt is találtak, őt ugyancsak kórházba szállították, de személyazonosságát nem közölték.