Terrortámadással fenyegettek meg amerikai mozikat

The Interview, Seth Rogen, James Franco
Vágólapra másolva!
Támadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat a Sony Pictures filmstúdió számítógépes rendszerét néhány hete feltörő hackerek, amik műsorukra tűzik a stúdió The Interview című filmjét.
Vágólapra másolva!

"Emlékezzetek 2001. szeptember 11-re. Azt ajánljuk, tartsátok távol magatokat a helyektől abban az időben. Ha a házatok a szomszédságban áll, jobb ha elhagyjátok. Bármi történjék is a következő napokban, azt a Sony Pictures Entertainment kapzsisága idézi elő" - idézte a BBC News a hackerek közleményét.

Észak-Korea miatt

A vígjátékban két amerikai újságíró megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg az észak-koreai vezetőt, Kin Dzsongunt. A hackertámadás hátterében sok szakértő Észak-Koreát sejti, az ország azonban hivatalosan tagadta a vádat, noha helyes tettnek nevezte a kalóztámadást, és valószínűsítette, hogy a hackerek szimpatizálnak Észak-Koreával.

A filmben Észak-Korea vezetőjét cikizik Forrás: Sony Pictures

Valószínűtlen a támadás?

Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal valószínűtlennek tart egy mozik elleni támadást, ám hozzátette, hogy szakértői még dolgoznak a hackercsoporttól érkezett üzenetek elemzésén. A Sony ugyanakkor a fenyegetés hatására lehetővé tette a moziláncok számára, hogy töröljék a film vetítéseit. Elsőként az Amerika-szerte 247 filmszínházat működtető Carmike Cinemas jelentette be, hogy leveszi műsoráról a Seth Rogen és James Franco főszereplésével forgatott The Interview tervezett vetítéseit.