Csendes lesz a Szilveszter Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Tekintettel a háborús eseményekre és a szűkös anyagiakra az idei Szilveszter éjjele sokkal kisebb felhajtással fog telni az ukránok számára a megszokottnál.
Vágólapra másolva!

A tavalyihoz képest az ukrajnai vállalatoknak alig a fele tart céges bulit az idén – áll az egyik fejvadász cég által készített felmérésben. A válaszadó menedzserek többsége úgy nyilatkozott, hogy a kelet-ukrajnai harci eseményekben részt vevő katonákra, illetve az ottani áldozatokra való tekintettel döntöttek a szilveszteri buli elmaradása mellett. Csupán néhány olyan akadt, aki gazdasági válság okozta pénzhiánnyal magyarázta a közös szilveszterezés lefújását.

Olcsóbb pezsgők

Akadnak persze olyan vállalkozások, amelyek munkatársai ennek ellenére saját zsebből készek áldozni arra, hogy egymás körében koccinthassanak az Újévre. Ám közülük is legfeljebb csak egy olcsóbb palack pezsgő árának megfelelő összeggel kész hozzájárulni a többség a közös buli költségeihez. Azon vállalatok körében pedig, amelyek mégis a reprezentációs alapból rendezik a céges bulit, a 10 százalékot sem éri el azok aránya, ahol valamilyen ismert sztár meghívásával kívánják emelni a rendezvény színvonalát.

Nem lesz utcabál

Az idei Szilveszter a Magyarországgal szomszédos Kárpátalján is sokkal csöndesebb lesz az átlagosnál. Vaszil Hubal megyei kormányzó a sajtón keresztül kérte arra honfitársait, hogy legyenek tekintettel mindazokra, akiknek hozzátartozói a távoli lövészárkokban kénytelenek átvirrasztani Szilveszter éjjelét. Munkács város Polgármesteri Hivatala pedig határozatban rendelte el a határtalan jókedv harsány megnyilvánulásainak korlátozását a szervezett rendezvényeken, a lakosságot pedig arra kérik, hogy ezúttal tekintsenek el a spontán utcabálozásoktól, a petárdák és tűzijátékok alkalmazásától.