Ugye nincs most rokona Indonéziában?

Földrengés Jávan szigetén
Vágólapra másolva!
Negyvenkettőre emelkedett hétfőre az indonéziai Jáva szigetén három napja történt földcsuszamlás megtalált halálos áldozatainak száma, és további hetven embert még mindig eltűntként tartanak számon - közölték a mentést irányító hatóságok.
Vágólapra másolva!

"Eddig 38 holttestet azonosítottunk, négynek az azonosítása még hátravan" - mondta el egy, a közép-jávai rendőrség kötelékében dolgozó orvos.

A katasztrófa a heves esők miatt érte a sziget középső részén található Jemblung és Banjarnegara településeket, ahol a sárfolyam több mint száz épületet letarolt. A két hegyi település 460 kilométerre fekszik az ország fővárosától, Jakartától.

Földrengés Jávan szigetén Forrás: AFP/Agus Fitrah

Kétezren dolgoznak a mentésben

Az indonéz katasztrófa-elhárítási hatóság vasárnapi közlése szerint a mentési munkálatokban több mint kétezer ember vesz részt, a munkákat azonban a folytatódó heves esőzések miatt szombaton meg kellett szakítani.

Földmunkagépek mellett, lapátokkal és puszta kézzel is dolgoznak, de alig van remény arra, hogy megmerevedett sárfolyamban túlélőkre bukkanjanak.

Alig van remény

A több mint 17 ezer szigetből álló, 240 millió lélekszámú egyenlítői országban a decembertől áprilisig tartó esős évszakban - gyakoriak az árvizek és földcsuszamlások, amelyek hatását csak tovább súlyosbítják az erdőirtások.