Bayer McCainnek: You're a son of a bitch

john mccain
John McCain egy konferencián 2013 októberében
Vágólapra másolva!
You’re a son of a bitch – ezt üzente mai újságcikkében John McCainnek Bayer Zsolt. A publicista emellett a Gestapóhoz és az NKVD-hez hasonlította a CIA-t.
Vágólapra másolva!

Keményen beszólt az Orbán Viktor miniszterelnököt neofasiszta diktátornak minősítő John McCainnek Bayer Zsolt. A Magyar Hírlap publicistája mai, Autoritás? című vezércikkében hosszasan értekezik a CIA közelmúltban nyilvánosságra hozott vallatási módszereiről, aztán így folytatja: „Az Egyesült Államok nagy hírű, tekintélyes republikánus szenátora lefasiszta-diktátorozza Orbánt, mialatt a segge mögött és a jelek szerint a tudtával éppen vízbe fojtásos technikával kínoznak embereket. You’re a son of a bitch, szenátor úr…” (Magyarul: a kurva anyját.)

John McCain ismét megkapta a magáét Forrás: AFP/Getty Images/Kris Connor

Az amerikai szenátornak már korábban is beszóló Bayer szerint „a 21. században az Egyesült Államok CIA-ja pontosan azt tette, amit annak idején a Gestapo vagy az NKVD”, majd emlékeztet: a „bűnben fogant” Amerika „egy teljes nép és egy teljes állatfaj kiirtásával kezdte történelmét”. A Fidesz-alapító újságíró cikkében tanulságként kijelenti: az Egyesült Államok nem veszítheti el erkölcsi autoritását, ugyanis soha nem is volt neki.