Felfüggesztette budapesti járatát az orosz vasút

Vágólapra másolva!
Az orosz vasúttársaság, több más külföldi járatával együtt leállította a közvetlen vonatközlekedést Budapestre, Pozsonyba és Szófiába.
Vágólapra másolva!

Az Orosz Vasutak (RZSD) nagy távolságú személyszállítással foglalkozó leányvállalata, a Szövetségi Személyforgalmi Társaság (FPK) októberi előzetes bejelentésének megfelelően Budapest vonatkozásában pénteken gördült ki az utolsó szerelvény a moszkvai pályaudvarról, vissza pedig vasárnap délben indult el utoljára Moszkva felé.

Így Budapestről az orosz fővárosba mostantól legfeljebb csak repülőgépen lehet eljutni átszállás nélkül. Az RZSD közleményében az intézkedést „az utasforgalom jelentős csökkenésére” fogta, hozzáfűzve, hogy a döntés ideiglenes. Igaz, azt nem tudták megmondani, hogy mikor lehetséges, és mitől függ a közvetlen vonatközlekedés helyreállítása.

A Budapest-Moszkva-Budapest nemzetközi gyorsvonat pótlására az ukrán vasúttársaság és a MÁV közös megegyezésével az eddig csak Záhonyig közlekedő Latorca InterCity járatát hosszabbította meg Kijevig. Az utazók ezen kívül igénybe vehetik még a Záhony és Csap között naponta több alkalommal is közlekedő helyi nemzetközi járatokat.