Tornádó csapott le Los Angelesre

Kalifornia
San Leandro, 2014. december 12. Egy autóra dőlt villanyoszlop a kaliforniai San Leandróban 2014. december 11-én, miután heves viharok csaptak le a térségre. (MTI/EPA/John G. Mabanglo)
Vágólapra másolva!
Az Ananász expressznek elnevezett hatalmas vihar felhőszakadásokkal és szélviharokkal söpört végig Kalifornián, Los Angelesben egy kisebb tornádó tetőket tépett le.
Vágólapra másolva!

A vihar és a hatalmas esőzések nyomán a szokásosnál háromszor több, 147 autóbaleset történt Los Angeles megye útjain – számolt be az autópálya-rendőrségre hivatkozva az NBC News, amelynek internetes oldalán látható a videó a Los Angelesre lecsapó tornádóról.

Egy autóra dőlt a villanyoszlop San Leandróban Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Camarillóban 13 házat rongált meg kőomlás, ezek közül tíz lakhatatlanná vált. Nyolc embert kellett kimenteni az autójukból földcsuszamlás miatt, egyikük kórházi ápolásra szorul. Egy házaspárt a megáradt Los Angeles folyóból menekítettek ki.

Healdsburgben térdig ért a víz Forrás: MTI/AP/The Press Democrat/Kent Porter

Hurrikánerejű szél

A vihar hurrikánerejű széllel söpört végig Kalifornia állam északi és középső részén, és 25 centiméternyi esőt zúdított le. Leállították a repülőjáratokat, és több százezer ember maradt áram nélkül. Oregonban legalább két halálos áldozatot követelt az ítéletidő: egy erdei ösvényen alvó hajléktalant és egy autóban ülő tinédzsert ütött agyon ledőlő fa.

Az utakat valóságos ár öntötte el Forrás: MTI/AP/The Press Democrat/Kent Porter