Női tiszteket kukkoltak az atom-tengeralattjárósok

2014.12.12. 21:18

Kukkolási botrány robbant ki az amerikai haditengerészet USS Wyoming atom-tengeralattjáróján. Egy altiszt nőket videózott le a mosdóban, majd a felvételeket a társainak mutogatta.

Legalább 12 tengeralattjárós altiszt érintett abban a kukkolási botrányban, amelyre a USS Wyoming amerikai atom-tengeralattjárón derült fény. A interkontinentális ballisztikus rakétákat hordozó harci eszköz legénységének férfi tagjai mobiltelefonos felvételeket nézegettek, amelyek a személyzet női tagjairól készültek zuhanyzás és öltözködés közben - jelentette a Navy Times amerikai lap.

Az USA haditengerészete három éve engedélyezte, hogy nők is szolgálhassanak a tengeralattjárók fedélzetén, azóta ez az első komolyabb kukkolási ügy. Az egész még december elején derült ki, de csak most tárulnak fel a mélységei: a gyanú szerint 3-4 női tisztről készült felvétel, akik mezítelenül láthatók az összesen hét, tavaly augusztus és november, illetve idén március és június között készített videofelvételen.

A kép illusztráció, ez a USS Santa FeForrás: AFP/Rolando Olaes

A videókat összesen 12-en nézték meg a legénység tagjai közül, köztük több altiszt is, de egészen novemberig egyikük sem jelentette a visszaélést az elöljáróknak. A felvételeket egyikük, egy másodosztályú altiszt készítette okostelefonnal, és ő mutogatta a többieknek.

Az amerikai tengeralattjárókon közös zuhany van, amelyet felváltva használnak a legénység női és férfi tagjai. A feltételezések szerint a kamerás mobillal nemcsak nőket vett fel a kukkoló altiszt, de csak ezek a felvételek kerültek elő.