Motorokról lőtték az izraeli nagykövetséget

2014.12.12. 14:04

Ismeretlenek tüzet nyitottak a görög fővárosban az izraeli nagykövetségre pénteken hajnalban - közölte a görög rendőrség.

Az első információk szerint az Athén északi részén található nagykövetségre egy, az épület előtt elhaladó motorról lőttek rá. A támadást feltételezhetően négyen követték el, két motorral érkeztek. A lövöldözésben nem sérült meg senki, és jelentős anyagi kár sem keletkezett.

A rendőrség terrorelhárító csoportja, amely a helyszínen azonnal megkezdte a vizsgálatot, legkevesebb húsz, Kalasnyikov gépfegyverből származó töltényt talált a követség közelében - közölte az Ana görög hírügynökség.

Megvédik a demokráciát

A görög kormány kijelentette, hogy elítéli az izraeli nagykövetség előtt lövöldöző terroristákat.
Vaszílisz Kikiliasz közrendért felelős miniszter, aki a támadás után néhány órával a helyszínre érkezett, kijelentette: "senki sem árthat a görög-izraeli kapcsolatoknak". A görög kormányszóvivő, Szófia Vultepszi kijelentette, "a kormány elkötelezetten harcol a terrorista akciók ellen, hogy megvédje a demokráciát".

A támadásnak nincsenek sérültjei és az anyagi kár sem jelentős.Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu

Az elsődleges vélemények szerint a lövöldözés hasonlóságot mutat az athéni német nagykövet rezidenciája ellen egy évvel ezelőtt elkövetett támadással, amelyet egy kis baloldali terrorista csoport vállalt magára.