Visszavonnak 750 ezer adag ételt egy csótánydarabka miatt

Vágólapra másolva!
Visszavon az üzletekből 750 ezer adag tésztaételt a Nissin japán élelmiszeripari konszern, az instant tésztaételek szigetországi meghonosítója, mert egy vásárló csótánydarabkának látszó apró "idegen testet" talált egy mélyhűtött készételben.
Vágólapra másolva!

A tekintélyes gyártó vizsgálatot indított, miután a vevő jelezte, hogy "valami furcsát" talált egy adag mirelit spagettiben. Az első vizsgálatok szerint a "furcsaság" egy rovarmaradvány, feltehetően egy csótány valamely testrésze. A gusztustalan állat valószínűleg a zöldségekhez tapadva került be a gyártási folyamatba.

Mivel a svábbogár többi része nem került elő, a konszern mirelitrészlege, a Nissin Frozen Food úgy döntött, hogy visszavon a boltokból 750 ezer adag ételt, minden olyan terméket, amelynek esetében nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy a gusztustalan rovar darabjaival szennyeződött. A panaszt kiváltó "prémium spagetti garnélarákkal, krémes paradicsomszószban, brokkolival" októberben készült egy sizuokai üzemben. A gyártó döntése értelmében visszavonnak minden olyan terméket, amely a szennyezett étellel egy napon készült ebben az üzemben.

A nagyszabású visszavonási akcióval a Nissin szeretné elkerülni, hogy az élelmiszerek minőségére és tisztaságára oly kényes Japánban megsemmisítő botránnyá terebélyesedjen az egyelőre elszigetelt csótányügy. A cég szerdai közleményében hangsúlyozta, hogy az exportra került termékekbe biztosan nem jutott az akaratlanul felaprított svábbogárból.