Összeégve találták meg az egyik eltűnt diákot

Vágólapra másolva!
Azonosították a Mexikóban szeptemberben elrabolt 43 diák egyikének a holttestét - jelentette be egy illetékes helyi idő szerint még szombaton.
Vágólapra másolva!

A neve elhallgatását kérő tisztségviselő elmondta, hogy az összeégett tetemet a DNS-e alapján azonosították. A hullát egy szeméttelepnél találták. A vizsgálatot egy ausztriai laboratóriumban végezték el. A társaival együtt a dél-mexikói Guerrero szövetségi állam egyik városában, Igualában eltűnt Alexander Mora családjával már pénteken közölték a hírt.

A polgármester utasítására

A nyomozás megállapítása szerint a tanárképző főiskolás, állítólag tüntetésre készülő diákokat a város polgármestere utasítására rendőrök hurcolták el, és átadták őket egy drogbandának, amely végzett velük. Letartóztatott bűnözők beismerték, hogy elégették a holttesteket. A súlyos incidens nagy felháborodást váltott ki Mexikóban, több városban tízezres tüntetések voltak a hatóságok tehetetlensége miatt.

Reformcsomag készül

A hírforrás egyéb részletet nem közölt, de későbbre alaposabb, hivatalos tájékoztatást ígért.
A szervezett bűnözés és a korrupció elleni harc jegyében átfogó reformcsomagot terjesztett december elején a törvényhozás elé Enrique Pena Nieto mexikói államfő, akinek népszerűsége a mélypontra esett a hatóságok és az alvilág összefonódásával kapcsolatos botrányok miatt.