Drónokról tizedelték az al-Kaida tagjait

Vágólapra másolva!
Vélhetően amerikai dróntámadásban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat legalább kilenc tagja meghalt Jemen déli részén, ahol továbbra is folyik egy amerikai túsz keresése - közölték helyi biztonsági források szombaton. Azt egyelőre nem erősítették meg, hogy a dróntámadás része volt ennek az akciónak.
Vágólapra másolva!

Luke Somers fotóriportert 2013 szeptemberében rabolták el Jemen fővárosában. A terroristák internetes tevékenységét megfigyelő amerikai központ, a SITE csütörtökön azt közölte, hogy a birtokába került egy videofelvétel, amelyen az al-Kaida jemeni szárnya, az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) azzal fenyegetőzik, hogy kivégzi a túszt.

A terrorcsoport három napot adott követelései teljesítésére az Egyesült Államoknak. A felvételen Nászer bin Ali al-Anszi, a jemeni al-Kaida vezetője a követeléseket nem részletezte, csak annyit mondott, hogy Washington tudja, mik azok.

Luke Somers szabadon engedését kérte testvére egy szombaton közzétett videóban, apja pedig közleményt adott ki, amelyben Jemen és a jemeni nép barátjának nevezte a fiát.
Az Egyesült Államok a világ legveszélyesebb terrorcsoportjai között tartja számon az Arab-félsziget al-Kaidáját.