Magyar származású amerikai nőt szúrt le a burkás alak

Vágólapra másolva!
Leszúrtak egy 47 éves romániai magyar, de már amerikai állampolgárságú nőt egy abu-dzabi plázában. Az elkövető burkát viselt, de nem biztos, hogy nő.
Vágólapra másolva!

Az aradi születésű 47 éves Ibolya Ryan egy óvodát vezetett Abu-Dzabi belvárosától néhány kilométerre. Sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozott. Elvált amerikai férjétől, 11 éves ikreivel azért ment az arab országba, mert érdekelte a nyelv és a kultúra.

A rendőrök még keresik a támadót, aki az abu-dzabi Bourik Mall pláza vécéjében egy konyhakéssel többször megszúrta. A biztonsági kamerák felvételei alapján azt tudják, hogy hagyományos arab női viselet volt rajta, de nem egyértelmű, hogy nő lett volna az elkövető. A támadás minden bizonnyal célzott volt. Az elkövető a plázában hosszú ideig ólálkodott a nő után, így kerültek egy vécébe.

Összeverekedtek, a burkás alak pedig több késszúrással megölte Ibolya Ryant, majd kisétált az épületből, a parkolóban kocsiba ült, és elhajtott. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi lehetett a gyilkosság indítéka, a tettest nagy erőkkel keresik.