Vádat emeltek a pártelnök ellen

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt Radoslav Procházka, a Háló párt vezetője ellen az illegális hirdetések ügyében, amelyet egy hangfelvétel tanúsága szerint Igor Matovicnál, az Egyszerű Emberek parlamenti képviselőjénél rendelt meg.
Vágólapra másolva!

A szlovák főügyészség eltörölte a nyomozóhatóság azon döntését, miszerint leállítják a Procházka elleni eljárást. A főügyészség szerint ez a döntés ugyanis törvényellenes volt.

A Háló szóvivője, Ján Orlovsky a sajtó képviselőinek azt állítja, hogy a másodszori vádemelésről csupán a sajtóból értesültek, ezért nem szeretet volna nyilatkozni az ügyben.

A főügyészség azonban megerősítette, hogy Procházka panasszal élt a vádemelés ellen. Ezt a panaszt a felettes ügyész vizsgálja majd ki.

„Tiszteletben tartom a főügyészség döntését, és az ügy feltárásban kész vagyok feltétel nélkül együttműködni” – mondta később Procházka.

Procházkát azzal vádolják, hogy köztársasági elnökválasztásokat megelőző kampányban egy hangfelvétel tanúsága szerint jelentős mennyiségű adót szeretett volna elkerülni, amikor Matovic cégénél rendelte meg hirdetését. Matovic állítása szerint a beszélgetésükről hangfelvételt készített, ami aztán a sajtó kezébe került.